divendres, 28 de novembre del 2008

LA IMMIGRACIÓ: UN FENOMEN UNIVERSAL

Tots hem hagut d'emigrar alguna vegada a les nostres vides! Aquesta afirmació potser és un xic agosarada, però la veritat és que si no nosaltres, algun dels nostres avantpassats ho va haver de fer. Si no fos pels catalans ningú no parlaria el català en aquestes illes!
Com a activitat de socials, els alumnes del CEPA de Calvià del curs 2007-08 van fer un vídeo on es tractava el tema de la immigració. El protagonista és un al·lot, Manuel, d'origen bolivià, que ens conta la seva experiència com a nouvingut:

El vídeo em sembla una perfecte mostra del que suposa allunyar-se del lloc d'origen per a adaptar-se a una altra cultura i societat. Voldria agrair als creadors del vídeo, i a Miguel Ángel Miranda com a director del mateix i professor de Ciències Socials del CEPA Calvià, haver-me permès la seva difusió.
La col·laboració entre els centres d'adults em sembla molt enriquidora i aquest vídeo pot ser un primer pas en l'intercanvi d'experiències educatives que, tant en Miguel Ángel com jo, dessitgem es repeteixin en el futur.