dimecres, 11 de febrer del 2009

EL VICCIONARI i ELS VERBS IRREGULARS

El Viccionari és un diccionari universal, lliure i gratuït que tothom pot ser-ne editor. La idea és que sigui un diccionari multilingüe, amb definicions, etimologies i pronunciacions en totes aquelles llengües que sigui possible.
La feina és immensa, però ja hi ha a l'abast un fantàstic recurs: una llista de
8637 verbs catalans
amb les seves accepcions, formes personals i no personals, conjugació, frases fetes i locucions i traduccions a les llengües més comunes del nostre entorn.
Per anar-hi, basta feu clic en el següent enllaç i tots els dubtes que tingueu sobre com escriure una forma verbal, ja sia personal o no, quedaran resolts:
http://ca.wiktionary.org/wiki/Viccionari:Llista_dels_verbs_catalans
Per tant, ja us puc encarregar una feina. D'aquesta llista heu de cercar un verb irregular, recordeu que la majoria són de la segona i tercera conjugació, i enviar-me com a comentari
EL PRESENT D'INDICATIU
amb totes les seves persones. Per saber si és irregular o no, heu d'entrar a l'enllaç corresponent del verb i a l'apartat CONJUGACIÓ veureu si és o no irregular. A mà detra hi ha un altre enllaç (mostra) que us mostra la seva conjugació. Com més aviat arribi el vostre comentari amb la resposta millor, ja que no acceptaré comentaris amb verbs que algú hagi enviat anteriorment..... QUIN CABR....!